Waarom kiezen voor rotan producten?

Waarom kiezen voor rotan producten?

Rattanpalmen groeien in de oerwouden van Azië en Afrika. Per dag groeit rattan 2 centimeter. Rattan producten zijn duurzaam, waardoor je er lang plezier van kunt hebben. Binnen twee jaar kan rattan groeien en worden geoogst.  Dit gaat sneller dan hout, die dikwijls 20-30 jaar nodig hebben. Om die reden is het milieuvriendelijker en een duurzaam product.

Rattan is in Azië een belangrijk product voor het levensonderhoud van de plattelandsbevolking. Met onze samenwerking met de lokale bevolking willen wij dan ook de duurzame productie bevorderen en de lokale bevolking steunen. Zo dicht mogelijk bij de productie blijven, dat is waar we voor staan.

Rattanproducten geven een mooie sfeer in je kamer. Omdat alles met de hand is gemaakt, is er geen sprake van massaproductie. Elk product wordt met liefde gedesigned en vervaardigd om zo de beste kwaliteit aan te bieden geven aan onze klanten.

Onze producten zijn voorzien van het Indonesian Legal Wood certificaat, wat inhoudt dat er wordt voldaan aan de regelgeving van het SVLK/V-certificaat. Dit omvat de garantie over de legale herkomst van onze producten door zorgvuldigheidseisen toe te passen.   

Terug naar blog